Sekret na racuchy z czasów PRLu – Temu smakowi nie oprze się żaden łasuch.

Następnie, wzbogacamy całość o sól oraz o masło. Bardzo istotne jest to, aby masło było miękkie. Wszystkie składniki starannie mieszamy. Później, przy pomocy rąk bądź drewnianej łyżki wyrabiamy ciasto. Potem, odstawiamy je na godzinę.

Po upływie godziny, ciasto należy rozciągnąć i pozostawić pod przykryciem na kolejną godzinę. Powinno stać się ono bardzo miękkie i puszyste. Ciasto można podzielić na mniejsze porcje, nadziać dżemem, konfiturą bądź czekoladą, a następnie usmażyć z niego smakowite placki.

Będą one niesamowicie puszyste, przez co bardzo przyjemnie będzie się jej jadło. Jeżeli chcemy, możemy posypać danie cukrem pudrem bądź polać jakąś polewą, na przykład czekoladową. Dobrym pomysłem może okazać się również wykorzystanie syropu klonowego.

Placki te świetnie będą smakowały na śniadanie bądź kolację. Pokochają je zarówno dzieci, jak i osoby dorosłe.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!