Marchewka po koreańsku – gdy zjesz raz, będziesz robiła non stop. Niezwykle smaczna

W tym czasie podgrzej lekko olej w małym garnuszku (nie doprowadzaj do zagotowania, wystarczy, że będzie przyjemnie ciepły, a nie bardzo gorący). Polej nim starte marchewki i dopraw mielonym chilli i suszoną kolendrą.

Obierz czosnek, przepuść przez praskę lub zetrzyj go na tarce o małych oczkach. Cebulę posiekaj bardzo drobno. Dodaj do miski.

Mieszaj wszystko dłońmi i pamiętaj, by umyć ręce po kontakcie z ostrą papryką! Ponownie odstaw na 15 minut.

Posiekaj dobrze wypłukaną natkę kolendry i dodaj do sałatki. Trudno jej się będzie oprzeć już teraz, ale polecamy przykryć folią spożywczą i odstawić na kilka godzin w temperaturze pokojowej, a następnie jeszcze kilka godzin pozostawić w lodówce.

Olej i ocet zmiękczą marchewkę, a smaki przypraw lepiej się zmieszają, dając w efekcie niezapomniane wrażenia kulinarne. Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!