Każdy gość się zajada: Sałatka podawana w taki sposób to numer jeden na moim stole.

Naprawdę uwielbiam tę sałatkę, ale może być również podawana jako przekąska – w tartaletkach. Sałatka ta wygląda bardzo ładnie, wygodnie jest ją jeść.

Świetna na różnego rodzaju przyjęcia, Święta czy po prostu piknik. Smaczna, prosta w przygotowaniu i oryginalna! Zaskocz swoich domowników i gości tym niezwykłym daniem.

Składniki:

  • Marchewka po koreańsku – 50 g
  • Jajko – 2 szt.
  • Pieczarki – 200 g
  • Cebula – 0,5 szt.
  • Ogórek kiszony- 1 szt.
  • Ser topiony – 1 szt.
  • Majonez – 1-2 łyżki
  • Sól do smaku
  • Pieprz – do smaku
  • Olej roślinny – 1-2 łyżki stołowe
  • Tartaletki – 12-15 szt.

Przygotowanie

Ugotuj jajka na twardo. Ostudzić je w zimnej wodzie, obierz. Na patelni rozgrzej olej roślinny, usmaż w nim posiekaną cebulę, dodaj grzyby. Smaż przez 5 minut, a następnie zdejmij patelnię z kuchenki, ostudź zawartość. Zetrzyj ser i jajka, marchewkę i ogórki drobno posiekaj. Włóż wszystko do głębokiej miski.

Dodaj majonez, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj zawartość miski, pozostaw sałatkę na chwilę, aby wszystkie smaki się wymieszały. Napełnij sałatką tartaletki i udekoruj według własnych upodobań. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!