Dieta barszczowa – nawet moja babcia na niej schudnie. Szczegółowy jadłospis na tydzień

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 papryka
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 kg buraków
  • 1 cukinia
  • 1/2 średniej wielkości kapusty
  • olej słonecznikowy
  • passata lub przecier pomidorowy
  • 14 szklanek przegotowanej wody
  • ulubiona zielenina do smaku
  • sól i pieprz według uznania
  • ulubione zioła

Sposób przygotowania:

Buraki, marchew, cebulę oraz selera dokładnie umyć, a następnie pokroić na plasterki. Można też to zrobić na tarce. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa i delikatnie je podsmażyć. Potem dodać passatę pomidorową lub przecier i dusić na niewielkim ogniu.

W między czasie kapustę oraz cukinię poszatkować, wrzucić do garnka i gotować do miękkości. W dalszej kolejności dołóż uduszone wcześniej jarzyny, połącz starannie wszystkie składniki i całość ponownie zagotuj.

Tak powstały barszcz dopraw do smaku solą i pieprzem. Możesz też dodać ulubione zioła, które dodatkowo podkręcą metabolizm.

Tygodniowe menu ze specjalnym, odchudzających barszczem

error: Treść zabezpieczona !!