Odkąd mam te przepisy na sałatki marchewkowe – stale chudnę. Jem nawet po 22.00 i nie boję się że przytyję

Składniki:

  • marchewki: 2 średnie sztuki
  • jabłka: 2 sztuki
  • jajka: 3 sztuki ugotowane na twardo
  • ser w kostce twardy: 100 gram
  • cebula: ćwiartka
  • czosnek: 2-3 ząbki
  • do smaku: sól, czarny pieprz, kefir lub śmietana

Wykonanie:

Wystudzone jajka, obrane marchewki i jabłka oraz ser zetrzyj na tarce do osobnych misek. Czosnek obierz i wyciśnij przez praskę lub bardzo drobno posiekaj. Dodaj do startej marchewki.

Cebulę drobno posiekaj, następnie przelej na sitku wrzątkiem. Potem zanurz w bardzo zimnej wodzie na 3 minuty i odsącz z nadmiaru wody. Pomoże to zniwelować jej gorzki smak.

Sałatkę układaj warstwami: cebula-jabłko-jajko-marchewka z czosnkiem-ser.  Na koniec możesz dodać odrobinę kefiru lub kwaśnej śmietany. Przypraw solą i pieprzem. Sałatka powinna odstać przez podaniem około 1,5 h w lodówce. Smacznego.

Wszystkie nasze przepisy opierają się na prostych składnikach, a ich przygotowanie zajmie chwilkę. Sięgnij po zdrowie i piękną sylwetkę z wyborem naszych pysznych marchewkowych surówek.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!