Organizm Ci za to podziękuje. Patogeny nowotworów – najbardziej niebezpieczne produkty dla organizmu, których nie warto spożywać.

Te wysoko przetworzone produkty bardzo często zawierają dodatek azotynu sodu (E250). Jest to konserwant i zarazem barwnik, który gwarantuje utrzymanie świeżości produktu i jego ładnego wyglądu. Naukowcy sądzą, że może być jedną z przyczyn występowania nowotworów jelit.

Gazowane napoje słodzone

Napoje tego typu bogate są w poprawiające ich smak substancje słodzące oraz konserwanty. To właśnie ich dodatek powoduje, że spożycie dwóch szklanek napojów tygodniowo, może zwiększać ryzyko zachorowania na raka trzustki dwukrotnie.

Fast food

Dziś już wszyscy są świadomi, że jedzenie tego typu przyczynia się do problemów trawiennych i jest główną przyczyną plagi otyłości i cukrzycy, z jaką obecnie mierzy się ludzkość.

Warto także wiedzieć, że ze względu na dużą ilość tłuszczów i węglowodanów, w jakie bogata jest tego typu żywność, regularne jej spożywanie predysponuje do problemów z sercem, wątrobą, a także do miażdżycy i chorób nowotworowych. Aby odsunąć od siebie ryzyko zachorowania na nowotwór, trzeba pamiętać czym są dobre nawyki żywieniowe i wprowadzać je w codzienną dietę.

Aktywny tryb życia i dobre zdrowie to najlepsze co możesz dla siebie zrobić. Pamiętaj, udostępnij ten artykuł, aby twoi znajomi również skorzystali z naszych rad!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!