Żeby osiągnąć zamierzony efekt, owsianka musi być odpowiednio przygotowana. Zapomnij o mleku, cukrze i maśle.
Ziarna kukurydzy dokładnie umyj. Do rondelka wlej wodę i doprowadź ją do wrzenia. Do wody dodaj odrobinę soli.
Kiedy woda będzie się już gotować, wsyp do niej powoli płatki kukurydziane. Gotuj przez 15-20 minut ciągle mieszając. Pod koniec gotowania dodaj oliwę z oliwek.
Dzień pierwszy – 400 g owsianki, 1 jabłko, 1 ogórek, 1 pomidor i co najmniej 2 litry wody.
Dzień drugi – powtórz menu z dnia poprzedniego.
Dzień trzeci – 400 g owsianki, 300 g sałaty z białej kapusty, marchwi i łyżeczki oliwy z oliwek, doprawionej sokiem z cytryny. Dodatkowo 2 litry wody i 3 zielone herbaty bez cukru
Dzień czwarty – powtórz menu z dnia trzeciego.