Ryba pod pierzynką – tak przygotowaną można jeść codziennie. Lepsze od mięsa. Szybko i pysznie.

Taką rybę można jeść codziennie. To przepis nie tylko dla fanów ryb, sprawdzi się na każdym stole. 

Ryby są zdrowsze i smaczniejsze niż mięso (zwłaszcza czerwone), dlatego powinny gościć na stołach jak najczęściej. Można z nich przygotować na prawdę wiele smacznych potraw: zupy, sałatki, drugie dania.

Ku zdziwieniu niektórych przygotowanie potraw może wcale nie być pracochłonne i nie zajmować aż tak wiele czasu.

Wystarczy tylko kilka składników by powstało to piękne i apetyczne danie. To jeden z wielu sposobów przygotowania pstrąga czy łososia, ale on sprawdza się zawsze.

Składniki:

  • łosoś 1 kg
  • 1 cebula
  • 200 g majonezu
  • sól- do smaku
  • pieprz czarny mielony- do smaku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • 50g mozzarelli
  • 50g sera twardego

Przygotowanie:

Ewentualne ości usunąć z łososia przy pomocy pęsety. Na blasze przykrytej folia aluminiową położyć rybę, ważne by była ona w jednym kawałku, osolić i opieprzyć do smaku.

error: Treść zabezpieczona !!