Domowe kruche rurki z włoskim kremem: Nie kupuj ciasta francuskiego, ten przepis nie ma konkurencji.

Doskonałe domowe rurki z kremem, które szybko przygotujesz i pięknie wyróżnią się na świątecznym stole. Oczywiście można je również przygotować z klasycznego ciasta francuskiego, ale przepis, który dziś wam przedstawiam, jest jeszcze lepszy.

Rurki wykonane są z fantastycznego i szybkiego kruchego ciasta z kwaśnej śmietany. Dodatkowo wypełnione są włoskim kremem, który jest łatwiejszy od naturalnego i smakuje jeszcze pyszniej niż klasyka. Dodatkowo doskonale trzyma swój kształt.

Składniki:

Ciasto:

  • 380 g mąki pszennej + do posypania
  • 250 g masła
  • 200 g kwaśnej śmietany
  • 1 jajko

Włoski krem:

  • 150 g białka jajka (ok. 5 szt.)
  • 120 g cukru pudru
  • 240 g cukru z kaszy manny
  • woda

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!