Do kolacji będą potrzebne nam dowolne owoce, bo przygotujemy z nich sałatkę, pamiętając by nie dodawać bananów.
Na obiad gotujemy lub dusimy 0,5 kg niskotłuszczowej ryby jedząc ją z pomidorem lub popijając pomidorowym sokiem. Kolacja to przepyszna sałatka ze świeżej papryki, ogórków, kapusty, marchwi i buraków, a do tego jeden mały stek.
Obiad to pół kilograma duszonego kurczaka w oleju roślinnym lub jak kto woli pieczonego w folii. Na ostatni posiłek tego dnia przygotowujemy sobie stare, surowe marchewki wraz z dwoma jajkami na twardo, popijając je szklanką herbaty.
Na obiad gotujemy lub dusimy 150-200 gram wołowiny lub cielęciny w towarzystwie jabłka. Na kolację przygotowujemy takie samo danie jak na obiad. W kolejnych dwóch tygodniach diety powtarzamy powyższy jadłospis.