Na obiad przygotowujemy sałatkę z dwóch jaj na twardo, pomidora bez soli lub ewentualnie szklanki soku pomidorowego. Dodajemy do tego sałaty i szpinaku, bądź gotowanej marchewki z odrobiną oleju roślinnego.
Natomiast na kolację przygotowujemy sałatkę z kapusty, marchewki i buraków dodając olej roślinny, a do tego pieczemy także na oleju 200-250 gram steku.
Tym razem na obiad przygotujemy sałatkę ze stugramowym stekiem oraz marchewką, kapustą i buraczkami. Kolacja będzie składała się z 200 gramów chudej szynki lub gotowanego mięsa popijając szklanką kefiru lub naturalnym jogurtem.
Na obiad i kolację będziemy przygotowywać taki sam posiłek.
Składać się z one będą sałatki z marchewki, chudej i duszonej ryby, dużego korzenia selera bądź buraka, mandarynki lub śliwki, jednej do dwóch pomarańczy oraz jednego pomidora wymiennie na szklankę soku pomidorowego.