Smaczne i szybkie w przygotowaniu przekąski w 15 min. Ze stołu znikają błyskawicznie

Całość wymieszaj z majonezem. Świeżą marchewkę oraz 2 ogórki zetrzyj na tarce, wymieszaj z majonezem. Jednego pomidora pokrój w pierścienie. Na tortilli rozsmaruj mieszankę z ogórkiem a na wierzch ułóż pomidora.

Bakłażana obierz i pokrój w paski o szerokości 0,5 cm. Każdy z nich posól i odstaw na 20 minut. Po tym czasie, bakłażana opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Smaż go na oelju roślinnym z obu stron.

Upieczone bakłażany rozłóż na tortilli wcześniej posmarowaną śmietaną.

Na wierzch ułóż pokrojone w plastry pomidory. Jeśli lubisz możesz całość posypać posiekanym czosnkiem. 3 kiszone ogórki oraz 3 gotowane ziemniaki zetrzyj na tarce. Wędzonego fileta z kurczaka lub indyka drobno posiekaj. Wszystko wymieszaj z majonezem oraz zielonym groszkiem.

Na oleju roślinnym podsmaż 200 g pieczarek oraz posiekaną drobno cebulkę.

error: Treść zabezpieczona !!