Będą one nie tylko idealną przystawką na impreze ale i nadadzą się jako drugie śniadanie do pracy czy też jako kolacja. Każdy z tych przepisów jest różny, dlatego z pewnością znajdziesz coś dla siebie.
Dodaj do niej 200 g startego sera żółtego, drobno posiekanego kopru oraz majonez. Wszystko rozsmaruj na tortilli, a następnie zwiń ją i odstaw na 10 minut.
350 g ugotowanego fileta z kurczaka pokrój w cienkie plasterki. Dodaj go do roztopionego żółtego sera. Dopraw ulubionymi ziołami (np. bazylia, oregano).
Do masy dodaj posiekany czosnek oraz sól i pieprz do smaku. W maszynce do mielenia mięsa zmiel 200 g ugotowanej fasoli. Na maśle podsmaż pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Oba składniki wymieszaj ze sobą oraz dodaj 2 posiekane ząbki czosnku.
Drobno pokrojone 250 g paluszków krabowych wymieszaj z 1 świeżym ogórkiem (pokrojonym w kosteczkę) oraz z 2 jajkami ugotowanymi na twardo (startymi na grubych oczkach na tarce). Całość dopraw majonezem oraz solą. Możesz dodać również ulubione zioła.