Smaczne i szybkie w przygotowaniu przekąski w 15 min. Ze stołu znikają błyskawicznie

Tortilla to przysmak, z którego można zrobić wiele różnych przekąsek. Dzisiaj chciałabym Ci pokazać kilka z nich. 

Będą one nie tylko idealną przystawką na impreze ale i nadadzą się jako drugie śniadanie do pracy czy też jako kolacja. Każdy z tych przepisów jest różny, dlatego z pewnością znajdziesz coś dla siebie.

SMACZNE DODATKI

Widelcem rozgnieć całą puszkę ryby w sosie własnym.

Dodaj do niej 200 g startego sera żółtego, drobno posiekanego kopru oraz majonez. Wszystko rozsmaruj na tortilli, a następnie zwiń ją i odstaw na 10 minut.

350 g ugotowanego fileta z kurczaka pokrój w cienkie plasterki. Dodaj go do roztopionego żółtego sera. Dopraw ulubionymi ziołami (np. bazylia, oregano).

2 łyżki śmietany (może być 18%) zmieszaj z posiekanym koperkiem oraz 200 g twarożku.

Do masy dodaj posiekany czosnek oraz sól i pieprz do smaku. W maszynce do mielenia mięsa zmiel 200 g ugotowanej fasoli. Na maśle podsmaż pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Oba składniki wymieszaj ze sobą oraz dodaj 2 posiekane ząbki czosnku.

Drobno pokrojone 250 g paluszków krabowych wymieszaj z 1 świeżym ogórkiem (pokrojonym w kosteczkę) oraz z 2 jajkami ugotowanymi na twardo (startymi na grubych oczkach na tarce). Całość dopraw majonezem oraz solą. Możesz dodać również ulubione zioła.

Pokrojone w kosteczkę 200 g szynki wymieszaj z 200 g startego, żółtego sera. 2 ogórki zielone pokrój w cienkie plasterki.

error: Treść zabezpieczona !!