Idealna na kanapki pasta czosnkowa – zdrowa i pyszna. Rewelacyjny smak. Mistrzowski przepis

Jeśli marzy nam się bardziej aromatyczna pasta do kanapek, do powyższego przepisu należy dodać garść ziół. Pozwoli to na uzyskanie smakowitej odmiany pasty, która dodatkowo będzie wyglądać niezwykle apetycznie na pieczywie.

Składniki:

  • 250 g ząbków czosnku,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1 łyżka octu jabłkowego,
  • 30 ml oliwy,
  • 2 gałązki kopru.

Przygotowanie:

Czosnek i koper należy posiekać i zblendować. Do masy dodać sól, ocet oraz oliwę. Całość należy znowu zblendować do uzyskania gładkiej masy. Po przełożeniu pasty do słoika należy zalać masę łyżeczką oliwy z oliwek, następnie szczelnie zamknąć i przechowywać w lodówce.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!