Wymieszaj bułkę tartą z wodą i odstaw do nasiąknięcia. W misce połącz mięso mielone, twaróg, jajka i startą cebulę z rozgniecionym czosnkiem. Doprawić potrawę solą i pieprzem. Połączyć masę twarogowo-mięsną z namoczoną bułką tartą.
Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Z masy mięsnej uformować średniej wielkości placki. Ułóż je na blasze do pieczenia. W zależności od wielkości kotletów czas pieczenia będzie wynosił od 30 do 40 minut. Przygotować sos podczas pieczenia
Podstawa sosu beszamelowego jest taka sama, tzn. w rondelku roztapiasz masło. Dodajesz do niego mąkę i pozwalasz jej zbrązowieć. Ciągle mieszaj, aby się nie przypaliła. Gdy masło nabierze złotobrązowego koloru, dodaj śmietanę i zagotowaną wodę. Mieszaj, aż wszystkie składniki dobrze się połączą.