Przykryj blachę papierem 20 x 30 lub 25 x 30) tak, aby krawędzie papieru lekko wystawały z formy. Ciasto rozwałkuj, nawiń na wałek i przełóż na spód formy. Ciasto rozprowadź równomiernie na całej długości formy i lekko dociśnij brzegi palcami.
Posyp całe ciasto mrożonymi owocami np. jagodami i malinami.
Ubij 4 białka z cukrem i stopniowo dodawaj skrobię – ubijaj na sztywną pianę.
Posmaruj nią powierzchnię ciasta i piecz 40 minut w temperaturze 180 ° C (jeśli pianka zacznie się przypalać przykryj ją folią). Wymieszaj cukier, mąkę, skrobię, żółtko i cukier waniliowy w mleku.
Ugotuj gęsty krem budyniowy. Ostudź i wymieszaj masło ze schłodzonym kremem (masło dodawaj łyżeczkami).
Schłodzone ciasto przekrój na 2 części. Wyciągnij z formy.
Połóż połowę na talerzu do serwowania, posmaruj kremem i połóż na nim drugą połowę ciasta.