Krakowskie ciasto z pianką: wygląda przepysznie, z pewnością nie jadłaś tak dobrego.

Doskonały przepis na ciasto z delikatną pianką, owocami i kremem, które nie ma sobie równych. Prawdziwe dzieło sztuki kulinarnej!

Potrzebujesz:

Ciasto:

  • 250 g – mąka
  • 1 łyżeczka – proszek do pieczenia
  • 50 g – cukier
  • 100 g – masło
  • 3 szt. – żółtko

Krem:

  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • 250 ml – mleko
  • 50 g – cukier
  • 1 szt. – żółtko
  • 1 torebka – cukier waniliowy
  • 100 g – masło (temperatura pokojowa)

Pianka:

  • 4 szt. – białko jajka
  • 125 g – cukier puder
  • 0,5 łyżki – skrobia ziemniaczana

Dodatkowo:

  • 225 g – ulubione mrożone owoce

 

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!