Idealny przepis na przepyszną kapustkę w słoiku. Jeśli mieszkasz w mieście to się tym zupełnie nie przejmuj.

Kapusta kiszona to jedna z najzdrowszych polskich surówek. Dostarcza one nie tylko duże ilości witaminy C oraz minerałów, ale także dzięki zawartości cennych bakterii jest ona niezwykle zdrową przekąską dla naszych jelit.

Jednak wykonanie jej samodzielnie wymaga dużej ilości czasu, a nie każdy z nas może pozwolić sobie na wielogodzinne ubijanie kapusty w beczce. Oto świetny pomysł jak zrobić kiszoną kapustę, nawet jeśli mieszkasz w bloku lub małym mieszkaniu i nie masz możliwości kiszenia jej w beczce.

Przepis ten jest tak prosty, że nigdy mnie nie zawiódł. Jest to szczególnie praktyczne rozwiązanie dla osób mieszkających w małym mieszkaniu, które chcą móc rozkoszować się domową kiszoną kapustą.

Składniki:

  • Kapusta
  • 20g soli na 1 kg kapusty

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!