Lepszy niż lody. Przepis na najlepszy deser, jaki próbowałam. Robię prawie co każdy weekend .

Wmieszaj żelatynę z woda i pozostaw by spęczniała. Ze śmietany i wanilii ubij pianę o gęstej konsystencji. Schowaj ją do lodówki w celu schłodzenia.

Białą czekoladę pokrusz i polej ją podgrzanym, ale nie zagotowanym mlekiem. Poczekaj około minuty i wymieszaj całość aż się połączy. Następnie dodaj miód i ponownie wymieszaj. Dodaj żelatynę. Gdy masa czekoladowa z żelatyną ostygną dodawaj porcjami bitą śmietanę i połącz a gładką całość.

Rozprowadź na biszkopcie i nakryj drugą połową biszkopta. Polej ciasto polewą czekoladową, rozprowadź ją równomiernie i pozostaw w lodówce na około sześć godzin. 

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!