Już wiem, co jutro zrobię do kawy. Pyszne ciasto bez pieczenia, które zawsze robię w kilka chwil.

Dowolne owoce oraz herbatniki przełóż do blendera i zmiel. Następnie przygotuj płynną czekoladę – rozpuść 70 g masła oraz 70 g ciemnej czekolady w rondelku. Gotową masę przelej do zmielonych dodatków. Wszytko razem połącz dokładnie mieszając.

Teraz rozpuść łyżeczkę żelatyny w szklance wody i odstaw na moment. W tym czasie ubij śmietanę z 80 g cukru, kiedy już zacznie powstawać krem, dodaj twaróg. Wszystko mieszaj do momentu, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.

Następnie do napęczniałej żelatyny dodaj 2 łyżki śmietany, wymieszaj, a następnie przelej wszystko z powrotem do miski z masą twarogową. Używaj miksera, by całość dobrze się połączyła.

Przygotuj teraz foremkę do pieczenia, wyłóż ją folią. Rozpocznij nakładanie warstw ciasta – spód zacznij od masy herbatnikowej, następnie warstwa kremu twarogowego i powtórz.

Wierzch powinny kończyć herbatniki z owocami. Zabezpiecz formę od góry i wstaw na noc do lodówki.

error: Treść zabezpieczona !!