Dowolne owoce oraz herbatniki przełóż do blendera i zmiel. Następnie przygotuj płynną czekoladę – rozpuść 70 g masła oraz 70 g ciemnej czekolady w rondelku. Gotową masę przelej do zmielonych dodatków. Wszytko razem połącz dokładnie mieszając.
Teraz rozpuść łyżeczkę żelatyny w szklance wody i odstaw na moment. W tym czasie ubij śmietanę z 80 g cukru, kiedy już zacznie powstawać krem, dodaj twaróg. Wszystko mieszaj do momentu, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.
Następnie do napęczniałej żelatyny dodaj 2 łyżki śmietany, wymieszaj, a następnie przelej wszystko z powrotem do miski z masą twarogową. Używaj miksera, by całość dobrze się połączyła.
Wierzch powinny kończyć herbatniki z owocami. Zabezpiecz formę od góry i wstaw na noc do lodówki.