Już wiem, co jutro zrobię do kawy. Pyszne ciasto bez pieczenia, które zawsze robię w kilka chwil.

Kiedy spodziewam się gości, a wiem, że brakuje mi czasu, sięgam tylko po jedno rozwiązanie. Ciasto bez pieczenia!

Mimo że nie używam piekarnika, placek wychodzi znakomity. Jest puszysty, miękki, a znajomi nie mogą wyjść z podziwu, że to wszystko bez pieczenia w piekarniku!

Najważniejsze, by zadbać o odpowiednie dodatki. W tej recepturze świetnie sprawdzają się suszone owoce – rodzynki czy morele, ale też np. śliwki bądź pomarańcze. Kombinacji może być sporo i tylko od Twoich upodobań zależy, jak przygotujesz to ciasto.

Do przygotowania tego deseru potrzebujesz:

  • ok. 100 g suszonych owoców (śliwki, morele, rodzynki)
  • ok. 100 g orzechów (włoskie, nerkowce)
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 200 g herbatników
  • 350 g twarogu
  • mały kubek śmietany 30%
  • masło
  • cukier biały
  • cukier waniliowy
  • żelatyna
  • mleko
  • woda

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!