„Bomboszki” – pyszne bułeczki nadziewane – kolacja jak marzenie. Uwielbiam je jeść

Jeśli pomidory byłyby zbyt blisko siebie, bułeczki nie mogłyby cię zamknąć. Teraz rozwałkowujemy drugą część ciasta i układamy na pierwszym, tak aby przykryć wszystkie pomidory.

Bierzemy szklankę, lejek większe od pomidorów tak, aby wyciąć bułeczki. Wzdłuż krawędzi warzywa.

Tak przygotowane bułeczki smażymy na oleju roślinnym. Smażymy bułeczki, aż się zarumienią, by na koniec przełożyć je na ręcznik papierowy. Dzięki temu pozbędziemy się nadmiaru tłuszczu.

„Bomboszki” to genialny przepis na pyszne śniadanie, przekąskę do wspólnego filmu bądź na piknik.

Są szybkie i smaczne, a to najważniejsze dla zapracowanych gospodyń domowych. Podziel się tym przepisem z bliskimi!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!