„Bomboszki” – pyszne bułeczki nadziewane – kolacja jak marzenie. Uwielbiam je jeść

Zaczynamy od ciasta. Wpierw rozpuszczamy cukier i sól w wodzie i dolewamy olej roślinny. Wymieszane w ten sposób Składniki dodajemy do mąki i mieszamy do uzyskania jednolitego, wyrobionego ciasta.

Tak przygotowane ciasto należy odłożyć na pół godziny, aby odpoczęło.

Trzemy ser z pomocą widelca. Jeśli twój wybór padł na twaróg, koniecznie posól go. Dodajemy czosnek i posiekane zioła do środka i mieszamy wszystko razem.

Teraz zajmijmy się pomidorami. Należy je pokroić w niezbyt cienkie plastry. Teraz wracamy do ciasta. Musimy podzielić je na dwie połówki i jedną z nich rozwałkowujemy na dosyć cienki placek.

Układamy plastry pomidora na rozwałkowanym cieście nie bliżej niż w odległości 3 cm od siebie. Następne kładziemy farsz z sera i ziół na warzywa.

error: Treść zabezpieczona !!