Dłońmi zmiażdżyć ciasto i także odstawić na około 30 minut. Miskę posmarować dokładnie olejem i przełożyć do niej ciasto, które należy przykryć folią spożywczą i odłożyć w ciepłe miejsce na 30 minut. W celu zrobienia kruszonki trzeba ręcznie – dłońmi wymieszać mąkę z dodatkiem cukru oraz masła, aby powstały okruchy.
Ciasto po upływie czasu podzielić na równe części, a każdą z nich zwinąć w kulkę, przykryć ponownie folią spożywczą i odstawić, ale tym razem na 10 minut.
Do nadzienia wystarczy przykładowo użyć ugotowanego skondensowanego mleka. Z kulki ciasta zrobić płaski placek, na które nałożyć odrobinę nadzienia, a brzegi zwinąć do góry, aby nic nie wypłynęło i w dłoniach uformować kuleczkę – bułkę.
Przygotowane surowe jeszcze bułeczki przełożyć na blaszkę z papierem do pieczenia i przykryć na 20 min folią. Potem posmarować je wymieszanym jajkiem z wodą i posypać kruszonką.