Mogę je jeść i jeść. Delikatne bułeczki ze skondensowanym mlekiem – Delikatne jak puch. Moja rodzina uwielbia

Nadziewane bułeczki ze skondensowanym mlekiem są świetnym przysmakiem dla każdego członka rodziny.

Ich delikatne i puszyste ciasto jest wręcz przepyszne. Zapewne znikną szybko z talerza!

Składniki na ciasto:

  • około 420 g mąki pszennej,
  • 1 jajko,
  • 200 g ciepłego mleka,
  • 3 łyżki cukru,
  • 50 g masła,
  • 7 g drożdży,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 3 łyżki oleju roślinnego.

Składniki na kruszonkę:

  • 30 g cukru,
  • 30 g mąki,
  • 15 g masła.

Sposób przygotowania:

Do ciepłego mleka należy dodać 1 stołową łyżkę cukru i drożdże, a następnie wszystko dokładnie wymieszać do rozpuszczenia się i połączenia składników. Dodać 3 łyżki przesianej mąki pszennej do uzyskanej mieszaniny i odstawić na około pół godziny.

W tym czasie wymieszać jajko z solą, cukrem oraz stopionym i ostudzonym wcześniej masłem. Teraźniejszą mieszaninę połączyć z poprzednimi przygotowanymi i połączonymi składnikami. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji…

error: Treść zabezpieczona !!