Śniadanie: 30 minut przed śniadaniem szklanka wody z sokiem z cytryny, łyżeczka otrąb owsianych w 200 ml chudego naturalnego jogurtu, 2 jajka na twardo, gorzka kawa lub herbata wypita przynajmniej pół godziny po posiłku
Obiad: ponownie cukinia z chudą morską rybą
Kolacja: 250 g sałatki z warzyw korzennych (starty seler, marchewka) i jabłka skropionej sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, 2 kromki chleba z otrąb
Śniadanie: woda z sokiem z cytryny, jak poprzednio, 100 g chudego białego twarożku z koperkiem i polowa papryki, niesłodzone kawa lub herbata
Obiad: 200 g gotowanej piersi z indyka (bez skóry), sałatka z marchewki, selera i jabłek
Kolacja: sałatka z warzyw liściastych (sałata, rukola, roszponka, młody szpinak) i świeżego pomidora, ogórka i cebuli, 20 g twardego żółtego sera, kromka pełnoziarnistego pieczywa z otrąb owsianych
Jak widzisz, podstawą tej diety są zdrowe, naturalne i nieprzetworzone produkty bogate w białko i błonnik. Przez cały czas jej stosowania pamiętaj o wypijaniu minimum 2 litrów wody dziennie, co przyspieszy Twój metabolizm, nawilży skórę i zapobiegnie zaparciom.