Umyj i obierz ziemniaki. Pokrój je w cienkie plasterki i włóż do miski z wodą.
Cebulę pokroić w plasterki. Wlej olej do głębokiej patelni i dodaj masło.
Mieszaj na dużym ogniu, aż masło się rozpuści. Obniżamy temperaturę i wkładamy plastry ziemniaków, które wcześniej odsączyliśmy.
Dodaj czarny pieprz, mielony pieprz i cebulę w proszku. Następnie posolić miksturę, dodać tymianek, natkę pietruszki i dokładnie wymieszać.
Przykryj patelnię pokrywką i gotuj przez około 5 minut. Po upływie tego czasu dodać cebulę i wszystko razem wymieszać.
Ponownie przykrywamy i dalej gotujemy na małym ogniu. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać jeszcze trochę soli, wlać trochę wody i wymieszać.
Dodaj trochę więcej pietruszki, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około 5 do 10 minut. Możemy podawać.