Jeśli nie, to nawet nie wiesz co tracisz! Jest to wisienka na torcie dla osób, które nie lubią dużo eksperymentować w kuchni, a jednak chcą zjeść coś smacznego i nowego.
Naszym pierwszym krokiem w kuchni będzie obranie ziemniaków, umycie ich i pokrojenie każdego na 4 kawałki. Ziemniaki wkładamy do garnka, zalewamy odą, solimy i czekamy, aż będą miękkie.
Do powstałej masy dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, mleko i mąkę. Wszystko razem dokładnie mieszamy, aby w masie nie zostały niepotrzebne grudki.
Następnie dodajemy olej słonecznikowy i 1 łyżkę soli. Masę mieszamy ponownie i zostawiamy w takiej postaci na 25-30 minut. Po upływie tego czasu rozgrzewamy patelnię z olejem roślinnym i smażymy na niej cienkie naleśniki.