Dzięki niej zawsze będziesz gotowy, a kaszel już Cię nie zaskoczy. Stosuj profilaktycznie jako ochronę przed chorobami w okresie grypy lub przy pierwszych objawach.
Dzięki temu prostemu przepisowi możesz go bardzo łatwo przygotować!
Weź czysty i suchy słoik i najpierw włóż do niego oczyszczoną i pokrojoną cebulę. Teraz dodaj oczyszczony i drobno posiekany czosnek.
Dodaj kilka ziaren czarnego pieprzu. Wymieszaj i wlej miód lub syrop klonowy tak, aby cebula była całkowicie zanurzona.
Wszystko ponownie dobrze wymieszaj i przechowuj w lodówce. Spożywaj 1 łyżeczkę syropu między posiłkami lub zapobiegawczo codziennie rano. Pij dużo wody.
Aby wzmocnić odporność, przy pierwszych oznakach grypy lub kaszlu można również użyć tego domowego syropu, który naprawdę działa.
Przygotuj czysty słoik. Cebulę czyścimy, kroimy w kółka i zaczynamy układać na dnie słoika.
Imbir myjemy i ścieramy na drobnej tarce. Następnie układamy go na cebulę.
Wlej pełną łyżkę miodu i kolejno układaj warstwy, aż słoik będzie pełny.
Następnie zakręć słoik i pozostaw go w temperaturze pokojowej na kilka godzin, aby wszystkie składniki uwolniły sok i powstał leczniczy syrop.