Hit w mojej kuchni: Ciasto Pijana Zakonnica – Rewelacyjny smak. Koniecznie zapisz przepis

  • pół kostki margaryny albo masła,
  • 1 szklanka wody,
  • 2 łyżki kakao,
  • 1 szklanka cukru kryształu,
  • 100-200 ml wódki.

Sposób przygotowania:

Składniki trzeba rozpuścić w kąpieli wodnej. Do garnka wlać pół szklanki wody i doprowadzić ją do wrzenia na mniejszym ogniu. Margarynę wraz z wodą, kakao oraz cukrem włożyć do metalowej miski, a następnie umieścić ja na garnku, w którym gotuje się woda.

Składniki należy mieszać do momentu otrzymania gładkiej i jednolitej konsystencji. Na koniec wystarczy wlać alkohol. Masę ostudzić. Kiedy krem już będzie zimny, wlać go na biszkopt, żeby zakrył każdą utworzoną dziurę w biszkopcie.

Składniki na wierzch ciasta:

  • 1 śmietan fix,
  • 2 kokosowe batony,
  • 1 łyżka cukru pudru,
  • 3/4 l śmietanki kremówki.

Sposób przygotowania:

Słodką śmietankę ubić z usztywniaczem oraz cukrem pudrem na sztywną masę. Wyłożyć ją równomiernie na górę ciasta. Zetrzeć słodycze na wierzch. Wstawić do lodówki.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!