Woda z rodzynkami – odtruwa wątrobę i oczyszcza jelita z toksyn. Lekarze o tym nie mówią

Składniki

  • rodzynki 150 gram,
  • woda 400 ml.

Przygotowanie

Rodzynki dokładnie opłucz wodą. Czystą przegotowaną wodę pitną nalej na patelnię i doprowadź do wrzenia. Gdy woda się zagotuje, dodaj umyte rodzynki i gotuj wszystko przez około 20 minut na małym ogniu.

Gotowy wywar odstaw na noc. Rano miksturę odcedź, lekko podgrzej i wypij.

Podczas zakupu rodzynek, zwróć uwagę na ich fakturę oraz kolor. Owoce nie powinny być ani zbyt twarde, ani miękkie. Wybieraj rodzynki w ciemniejszych barwach, jednocześnie unikając błyszczących się owoców.

Przygotowany wywar pij codziennie na czczo około 30 minut przed planowanym posiłkiem, przez okres 4 dni.

Taką kurację możesz wykonywać raz w miesiącu. Dodatkowym atutem takich zabiegów jest ich pozytywny wpływ na pozbycie się obrzęku twarzy i problemów ze skórą.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!