1 nadzienie:
2 nadzienie:
Najpierw włóż wafel pomiędzy dwie wilgotne bawełniane ręczniki kuchenne i odstaw na 30 minut, aby zmiękł. Wsyp cukier do garnka i przygotuj z niego karmel, ciągle mieszając. Dodaj wodę, kawę i dokładnie wymieszaj, aby połączyć oba składniki.
Następnie wsyp zmielone biszkopty i wymieszaj do uzyskania zwartej masy. Nałóż ją na miękki już wafel i równomiernie rozprowadź.
Teraz przygotuj drugie nadzienie. Wsyp cukier do garnka, dodaj wodę i miękkie masło. Postaw na kuchenkę, delikatnie podgrzej i dodaj mleko w proszku, ciągle mieszaj. Na koniec dokładnie wymieszaj wiórki kokosowe z powstałą masą. Nałóż drugą warstwę równomiernie na warstwę karmelu i ostrożnie rozwałkuj wafel.
Zawiń roladę w papier do pieczenia i przechowuj w lodówce do zestalenia.
Gotowe, pokrój i podawaj jako pyszny dodatek do aromatycznej kawy.