Jest to podstawowy przepis, który cukiernicy stosują od wieków. Potrzebne są tylko 3 składniki. Stanowi on doskonałe nadzienie do ciast, tortów i innych wypieków. Można go także użyć jako nadzienia dekoracyjnego lub głównego składnika delikatnego ciasta śmietankowego. Potrzeba tylko 3 składników i zajmuje to mniej niż 10 minut.
Dodaj cukier puder. Wmieszaj zmiękczone masło. Dodaj łyżkę mleka. Wszystko dobrze wymieszaj. Gotowe!
Jest też druga wersja dla tych, którzy mają trudniej. Druga wersja jest równie uniwersalna i łatwa do wykonania. Szybki krem budyniowy, klasyczny przepis na wiele ciast, jest również znanym ulubieńcem cukierników. Nasz tort jest ozdobiony klasycznymi dekoracjami i doskonałym nadzieniem.
Wymieszaj cukier puder z żółtkami, mąką i aromatem waniliowym do uzyskania gładkiej masy. Doprowadź mleko do wrzenia w rondelku. Następnie dodaj mieszankę do gotującego się mleka. Mieszankę należy gotować na małym ogniu. Kontynuuj mieszanie, aż krem stanie się sztywny. Ostudzić krem.