Przygotuj tiramisu z gotowych biszkoptów w pucharkach. Przekonasz się, że elegancki i smaczny deser można zrobić w 10 minut. Ten delikatny w smaku deser zwany „Nocą poślubną” nie jest klasycznym, włoskim tiramisu. Jego zaletą jest nie tylko wspaniały smak, ale również piękny wygląd.
Biszkopty umieść w woreczku i miażdżąc, rozkrusz je na małe kawałeczki. Orzechy włoskie rozdrobnij za pomocą blendera lub w taki sam sposób jak biszkopty. Następnie wyciśnij sok z jednej cytryny. Schłodzoną śmietanę ubij mikserem i dodaj do niej skondensowane mleko.
Całość ubijaj przez około 2 minuty, dodając stopniowo sok z cytryny. Na dnie pucharków ułóż warstwę biszkoptów. Na biszkoptach połóż zmielone orzechy i grubą warstwę ubitej śmietanki. Następnie na śmietankę połóż drugą warstwę biszkoptów, orzechów. Całość przykryj warstwą śmietany.