Spróbuj je przygotować. Naprawdę warto. Miło Cię ono zaskoczy.
Czeka nas kilka kroków zanim powstanie nasze wymarzone ciasto. Na początku ubijamy jajka z cukrem.
Stopniowo dodajemy olej i mleko. Dajemy kakao, przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia cały czas mieszając.
Mieszamy aż do momentu, gdy nasze ciasto będzie jednolite, a następnie wylewamy je na formę która jest natłuszczona. Pieczemy przez około 25 minut w 180 stopniach.
Na początek wlewamy mleko do garnka, a potem dodajemy do niego olej, cukier oraz skrobię.
Dajemy kakao i gotujemy. Pod koniec dodajemy czekoladę, która jest pokruszona. Gotujemy przez około 2 minuty, cały czas mieszając.
Gdy ciasto się nam już upiecze, to kroimy je w kostkę i nakłuwamy wykałaczką. Ostatnim krokiem jest polanie naszego ciasta przygotowaną przez nas czekoladową polewą.
Odstawiamy, aby zastygło. Jeżeli chcesz to możesz udekorować swoje czekoladowe ciasto na przykład orzechami lub owocami.