Prostota, łatwość podania i znakomity smak w jednym to wszystko sprawia, że kotlety z pięciu składników Sprawdzają się nawet na uroczystościach.
Najpierw przygotowania. Zacznij od ugotowania sobie dwóch jajek na twardo. Odważ odpowiednią ilość sera i pozostałych składników. Tak przygotowany możesz przystąpić do wykorzystywania tarki, żeby zetrzeć ugotowane jajka na grubych oczkach. Tak samo możesz zetrzeć twardy ser.
Potem pomidor powinien zostać dokładnie umyty. Po tym możesz przystąpić do pokrojenia go na małe eleganckie kawałki. Jajka z serem i pomidorami powinny zostać wymieszane z majonezem. Mięso mielone wkładasz do miski solisz i dodajesz pozostałe przyprawy.
Mieszasz i smakujesz do uzyskania oczekiwanych efektów. Po przykryciu blachy folią możesz przystąpić do formowania z całej mięsnej masy małych klopsików. Powinny zostać ułożone obok siebie. Teraz przychodzi czas na masę jajeczną, która powinna zostać osobno wyłożona na każdym takim klopsiku.