Obrane i umyte ziemniaki grubo pocieramy. Wkładamy je do głębokiej miski, zalewamy zimną wodą i odstawiamy.
Połóż startą kiełbasę na talerzu. Dodaj posiekaną natkę pietruszki do czystej miski.
Do miski z koprem włoskim dodać jajka, majeranek, sól, czarny pieprz i wymieszać trzepaczką. Wodę z ziemniaków przecedzić przez sito.
Dodaj skrobię do miski z ziemniakami i wymieszaj. Dodać masę jajeczną i wymieszać.
Nasmaruj patelnię olejem, włóż połowę masy ziemniaczanej i wyrównaj. Przykryj pokrywką i smaż przez 5 minut na małym ogniu.
Rozłóż sos chili na mieszance ziemniaczanej i posyp kiełbasę. Następnie dodać dymkę pokrojoną w małe krążki i starty parmezan.
Ułożyć plastry sera i dodać drugą połowę masy ziemniaczanej. Przykryj pokrywką i gotuj przez 10 minut.
Odwróć pizzę, posmaruj brzegi oliwą z oliwek, przykryj i smaż przez kolejne 10 minut. Możemy serwować pyszne jedzenie.