
Obrane i umyte ziemniaki grubo pocieramy. Wkładamy je do głębokiej miski, zalewamy zimną wodą i odstawiamy.

Połóż startą kiełbasę na talerzu. Dodaj posiekaną natkę pietruszki do czystej miski.

Do miski z koprem włoskim dodać jajka, majeranek, sól, czarny pieprz i wymieszać trzepaczką. Wodę z ziemniaków przecedzić przez sito.

Dodaj skrobię do miski z ziemniakami i wymieszaj. Dodać masę jajeczną i wymieszać.

Nasmaruj patelnię olejem, włóż połowę masy ziemniaczanej i wyrównaj. Przykryj pokrywką i smaż przez 5 minut na małym ogniu.

Rozłóż sos chili na mieszance ziemniaczanej i posyp kiełbasę. Następnie dodać dymkę pokrojoną w małe krążki i starty parmezan.

Ułożyć plastry sera i dodać drugą połowę masy ziemniaczanej. Przykryj pokrywką i gotuj przez 10 minut.

Odwróć pizzę, posmaruj brzegi oliwą z oliwek, przykryj i smaż przez kolejne 10 minut. Możemy serwować pyszne jedzenie.
