Pikanteria na talerzu, która bardzo łatwo może się wkraść na resztę wieczoru wśród domowników. Romantyczne danie dla dwojga ale i dla każdego miłośnika kuchni japońskiej. Spróbuj i przekonaj się sam!
Przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszaj z pozostałymi przyprawami i dodaj cukier, skrobię, sos sojowy i dokładnie wymieszaj. Zrób to odpowiednio wcześniej aby przyprawy zdążyły się przegryźć i pozarażać smakiem – dzięki temu mięso będzie perfekcyjne.
Następnie opłukane pod bieżącą wodą mięso wieprzowe pokrój w plastry o grubości nie większej niż 1 cm, ubij i zalej przygotowaną wcześniej mieszanką przypraw z sosem sojowym. Mięso i marynatę odstaw na co najmniej 3 godziny do lodówki.
Po tym czasie na rozgrzanej patelni wylej olej słonecznikowy i wyłóż mięso z lodówki i połóż na rozgrzany olej. Smaż do osiągnięcia złotego koloru.