1 kg schabu i 0,5 kg cebuli w piekarniku: Idealny przepis.

Doskonały przepis na pieczoną wieprzowinę, która jest tak smaczna i delikatna, że ​​rozpływa się w ustach. Od dawna pracowaliśmy nad tym przepisem w domu.

Składniki:

  • 500 g cebuli
  • 1 kg polędwicy wieprzowej
  • 6 g soli
  • 6 g mielonego czarnego pieprzu
  • 20 g oleju roślinnego
  • 350 g pieczarek
  • 5 jajek
  • 200 g sera
  • 50 g majonezu
  • 2 pomidory

Przygotowanie:

Kotlet schabowy pokroić w plastry. Nacięcia w kształcie siatki wykonujemy nożem. Następnie posolić mięso, posypać czarnym pieprzem i ułożyć na blasze z posiekaną cebulą.

Ugotowane jajka zetrzyj na grubo do miski. Pokrojone pieczarki usmażyć na patelni z oliwą, dodać czarny pieprz, sól i smażyć na złoty kolor.

Do miski z jajkiem wrzuć usmażone pieczarki. Następnie dodaj starty ser, majonez i dobrze wymieszaj łyżką.

Nałóż mieszankę jajeczną na plastry mięsa. Ułóż plastry pomidora i posyp tartym serem.

Włóż blachę do nagrzanego piekarnika i piecz w 180°C przez 25 minut.

Premia

Składniki:

  • 8 plasterków wieprzowiny
  • 150 ml soku z ogórków kiszonych
  • 5 g mielonego czarnego pieprzu
  • 5 g soli
  • 5 g mielonej czerwonej papryki
  • 30 g majonezu
  • 25 g musztardy
  • 1 pomidor
  • 150 g kiszonych ogórków
  • 150 g mozzarelli

Przygotowanie:

Plastry wieprzowiny pokroić nożem w kształcie kratki. Umieść mięso w zamykanej torebce.

Do torebki dodaj sok z kiszonego ogórka, pieprz czarny, sól i pieprz mielony. Zamknij torebkę i pozwól mięsu marynować przez 40 minut.

Następnie ułóż mięso na naoliwionej blasze do pieczenia. Do miseczki dodać musztardę, majonez i wymieszać łyżką.

Posmaruj plastry mięsa masą majonezową i połóż na wierzchu plaster pomidora. Następnie drobno zetrzyj ogórek kiszony i posyp tartym serem.

Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 35 minut w temperaturze 180°C. Życzymy smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!