Do wykonania tego sycącego dania potrzeba:
Sposób przygotowania – krok po kroku:
Natnij kawałki schabu nożem po przekątnej w taki sposób, aby stworzyć na nich wzór kratki (siatki). Następnie posyp je solą i pieprzem z obu stron.
Posiekaj cebulę w tzw. piórka, po czym wyłóż ją na dnie przygotowanego wcześniej naczynia żaroodpornego. Na cebuli rozłóż nacięte i przyprawione kawałki schabu. Ugotowane jajka i ser zetrzyj na tartce o grubych oczkach do miski, dodaj sól i majonez, a później wymieszaj całość ze sobą. Tak przygotowaną pastę rozprowadź na kawałkach schabu w naczyniu żaroodpornym.
Naczynie żaroodporne wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez około 30 minut. Podawać z tłuczonymi ziemniakami, duszonymi warzywami albo świeżą sałatką. Gotowe!