Jest nieziemsko smaczna, można podawać ją np., do kotletów. Smakuje przez cały rok!
Jest to lekka sałatka, która także doskonale pasuje do grillowanych przysmaków. Jej przygotowanie nie jest ani trudne, ani czasochłonne, zwłaszcza, gdy się odchudzasz.
Najpierw ugotuj jajka na twardo, następnie przygotuj sobie pozostałe składniki sałatki. Jajka pokrój w kostkę, odcedź twaróg, dzięki temu sałatka nie będzie mokra.
Wymieszaj musztardę z twarogiem, następnie pokrój w drobną kostkę cebulę. Rzodkiewki umyj, osusz i pokrój w półksiężyce. Szczypiorek drobno posiekaj. Następnie umieść wszystkie składniki w sporej wielkości misce, dopraw solą i pieprzem. I gotowe!
Sałatka najlepiej smakuje po schłodzeniu. Podawaj razem z pieczywem np., w formie kanapek do kolacji. Dzięki temu z pewnością schudniesz, nie tracąc przy tym zbyt dużo czasu.