Dlatego wiele osób właśnie wiosną podejmuje próbę odchudzania się i wypracowanie zdrowej i pięknej sylwetki. Niestety zgubienie zbędnych kilogramów i spalenie tkanki tłuszczowej nie jest nigdy łatwe. Obok aktywności fizycznej i odpowiedniego nawodnienia bardzo ważną rolę odgrywa właściwa dieta.
Właściwie dobrany jadłospis, pełen zdrowych produktów może pomóc i przyspieszyć spalanie niechcianego tłuszczu. Jedną z obowiązkowych pozycji w optymalnie skomponowanym menu jest prosta i szybka sałatka z marchewki i twarogu. Pozwoli ona zaspokoić mały głód, a odpowiednio zbilansowane proporcje pomiędzy poszczególnymi składnikami odżywczymi doskonale wpływają na organizm.
Sałatka z marchewki i twarogu to niskokaloryczna alternatywa dla niezdrowych przekąsek lub zbyt obfitego obiadu. Poznaj przepis i nie poddawaj się na swojej drodze do szczupłego ciała!
Marchewki umyj, obierz i zetrzyj na średnich oczkach tarki. Twaróg włóż do miski na sałatkę i starannie rozgnieć widelcem na jednorodną masę. Dołóż marchewkę i wymieszaj widelcem.
Cebulkę, szczypiorek lub natkę pokrój drobno i dorzuć do składników. Na koniec dodaj odrobinę oliwy z oliwek i pogłębiające smak sałatki przyprawy – sól i pieprz.