Jajka sadzone (gotowane) jak z luksusowej restauracji: Proste metody, dzięki którym każdy może je przygotować.

Spróbuj czegoś nowego w kuchni i przygotuj jajka sadzone zgodnie z jedną z tych prostych instrukcji. Może to wyglądać na skomplikowane, ale tak naprawdę nie jest i wzbogaci Twoją codzienną dietę!

Idealne jajka jak od szefa kuchni!

1. Metoda

Rozbij jajka do miski i zagotuj wodę z solą w garnku na kuchence. Następnie wlej do niego jajka (nie rozmieszane), przykryj pokrywką i gotuj przez 4 minuty. Wszystko gotowe! Wyjmij jajka na talerz i podawaj.

2. Metoda

Przygotuj małe miseczki z odrobiną wody i wbij do nich po jednym jajku. Do garnka wlewamy trochę wody, wkładamy matę do gotowania na parze i stawiamy na niej miski z jajkami. Gotuj na parze przez kilka minut pod pokrywką, aż powierzchnia jajka będzie twarda. Spuść wodę z misek i wyjmij jajka szpatułką.

3. Metoda

W głębszym rondlu zagotuj wodę i umieść w niej chochlę nasmarowaną olejem. Wbij do niego jajko i gotuj w ten sposób, aż białko się zetnie. Następnie włóż jajko do wody, aby zakończyć gotowanie. Wyłącz ogrzewanie i pozwól mu gotować się przez 3 minuty pod pokrywką. Wszystko gotowe!

Pierwszorzędna bułka jajeczna według szefa

Wspaniały pomysł, jak zrobić z jajek przysmak, który cieszy oko i kubki smakowe. Jest pyszna i od razu staje się hitem dla całej naszej rodziny. Idealne na obiad i śniadanie.

Składniki:

  • Jajka
  • Ser
  • Sól pieprz
  • Drobno posiekane zioła (najlepiej pietruszka)

Przygotowanie:

Na pierwszy przepis przygotujemy 4 jajka. Wybierzemy żółtka.

Dopraw solą i pieprzem i ubij.

Wlać do natłuszczonej miski.

Pozwól mu piec przez kilka minut.

W międzyczasie pokrój ser w grubsze plastry – ułóż na jednej stronie masy jajecznej i zwiń dwoma drewnianymi łyżkami.

Masy jajecznej nie zawijamy do końca, zostawiamy kawałek od końca rozwinięty.

Białka wymieszać z posiekanymi ziołami. Dodajemy również sól i wlewamy 1/2 tej mieszanki na patelnię tak, aby przykryła rozwinięty koniec.

Pozwól mu piec przez 2-3 minuty i kontynuuj walcowanie, ale znowu nie całkiem równomiernie.

Dodaj resztę mieszanki, piecz przez 2-3 minuty i tym razem całkowicie zwiń.

Pierwsza rolka jest gotowa.

W przypadku drugiego przepisu rozbij 3 jajka.

Przygotujemy również tarty ser i 1 kiełbasę.

Jajka roztrzepać widelcem, doprawić. Wlać 1/4 mieszanki do wysmarowanej tłuszczem formy, posypać odrobiną sera i zapiekać, abyśmy mogli zacząć wałkować.

Umieść kiełbasę na jednym końcu naleśnika jajecznego.

Postępujemy tak samo jak w poprzednim przepisie – nawet nie toczymy.

Dodaj 1/3 masy, ser i powtórz proces.

Teraz dodaj resztę masy jajecznej, pozwól jej się upiec, ale ponownie nie rozwałkuj jej równomiernie.

Na sam koniec wystarczy dodać ser na patelnię, gdy się roztopi, zwinąć i gotowe.

Druga rolka jest również gotowa. Oba wyglądają naprawdę atrakcyjnie i są fantastycznie smaczne!

error: Treść zabezpieczona !!