Jasnozielony dressing na bazie gęstego jogurtu w niezwykły sposób łączy smaki poszczególnych składników. Koniecznie spróbuj!
Obierz i posiekaj jajka ugotowane na twardo. Opłucz rzodkiewki, odetnij ich końce. Naciśnij lub uderz w każde warzywo, aby pękło. Pokrój na spore plastry. W ten sam sposób zmiażdż ogórki. Pokrój je na średnie kawałki.
Posiekaj umyte zioła i czosnek, umieść w misce blendera. Dodaj sól do smaku, oliwę z oliwek, ubij na gładką masę. Wlej 3 łyżki jogurtu i ponownie ubij. Dodaj resztę jogurtu, wymieszaj, dostosuj smak dressingu, dodając w razie potrzeby sól i pieprz.
Połącz rzodkiewki, plasterki ogórka i dressing. Dopraw jajka kwaśną śmietaną, solą, pieprzem, dodaj musztardę do smaku, wymieszaj. Ułóż warstwę rzodkiewki i ogórków w naczyniu do serwowania, a na ich górze umieść jajka.