Moje ulubione przepisy – każdy powinien je znać: Kilka szybkich sposobów na zrobienie przygotowanie ryby.

Wielu z nas boi się eksperymentów kulinarnych z rybą decydując się na podanie jej w wersji najbardziej oczywistej smażonej.

Z tej przyczyny chcemy w tym artykule zaprezentować kilka łatwych i szybkich sposobów na tę potrawę, które zagwarantują delikatny i wspaniały smak oraz zadowolenie konsumentów.

Mamy nadzieję, że zachęcą one każdego z czytających do wypróbowania ich w kuchni, co będzie skutkowało częstszym pojawianiem się ryby na naszych stołach. Zapraszamy do zapoznania się z przepisami na różnorodne „panierki” do tego smakołyku.

1. Ciasto z dodatkiem sera

Potrzebne składniki:

  • 3 łyżki majonezu
  • 4 jajka
  • 10dag twarogu
  • 2 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Jajka należy dokładnie ubić z majonezem. Następnie dodajemy ser (starty na tarce o grubych oczkach), mąkę oraz sól i pieprz do smaku. Po wymieszaniu ciasta wystarczy zanurzać w nim rybę i smażyć na patelni.

2. Ciasto ze skrobią kukurydzianą

error: Treść zabezpieczona !!