Na ziemniaki:
Na mięso:
Na domowy majonez:
Do nadzienia:
Obrane i umyte ziemniaki pokroić w plastry. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym, dodaj mieloną paprykę, czarny pieprz i olej.
Wszystko dokładnie wymieszaj ręką. Pierś z kurczaka przekroić poziomo na pół, przykryć folią i rozbić tłuczkiem.
Wymieszaj sól, mielony pieprz i ulubione zioła w małej misce. Posyp mieszanką mięso z obu stron i rozetrzyj je dłonią.
Dodaj olej, ocet, jajko, musztardę, rozgnieciony czosnek i wszystko do szklanki blenderem ręcznym. Na twardej powierzchni wymieszaj posiekaną natkę pietruszki, starty ser i czosnek.
Posmaruj majonezem piersi z kurczaka. Dodać nadzienie i zawinąć mięso.
Roladki ułożyć w formie ziemniaczanej. Wierzch posmarować majonezem.
Wstaw formę do piekarnika i piecz przez 40 minut w temperaturze 180°C. Po upływie tego czasu wierzch kurczaka posypać tartym serem i piec jeszcze 5 minut w temperaturze 180°C.