Przygotowanie rolady jest bardzo proste i nikt nie powinien mieć z tym problemu. Rolada z kurczaka o oryginalnym smaku jest pyszna i soczysta. Zapewne jeszcze nieraz powrócisz do tego przepisu i niejeden smakosz zapyta jak ją przygotować.
Mięso można ugotować lub udusić zgodnie z dalszymi wskazówkami. Mięso włożyć na patelnię bez dodawania tłuszczu. Dusić kurczaka na małym ogniu. Posolić i popierzyć je, a następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem przykryć i dalej dusić na małym ogniu.
Mięso powinno dusić się ok 35 minut we własnym soku. Kiedy będzie już gotowe odstawić je do ostygnięcia, a następnie oddzielić od kości.
Do mięsa dla lepszego smaku można dać orzechy i podsmażoną cebulę. Kiedy rolada jest już gotowa wystarczy przeciąć butelkę i wyjąć ją.