Jeśli jesteś smakoszem mięsnych dań, to koniecznie musisz spróbować tych pysznych drobiowych kotletów nadziewanych serem!
Miąższ chleba lub bułkę namocz w mleku. Zetrzyj ser i schłodzone masło na tarce o grubych oczkach, wymieszaj.
Podziel powstałą masę na 12 części i uformuj z każdej małe roladki.
Chleb odciśnij i przełóż do miski z mielonym mięsem. Dodaj sól i pieprz, a następnie dobrze wymieszaj.
Podziel mięso mielone również na 12 części. Uformuj z każdej płaski placek, a na jego środku ułóż serową roladkę. Teraz połącz brzegi mięsa formując podłużne kotleciki.
Obtocz je w bułce tartej. W rondelku rozgrzej olej słonecznikowy do temperatury 190 stopni i smaż kotlety na złoty kolor.
Przełóż je na blachę wyłożoną folią lub pergaminem i piecz w 180 stopniach przez 10 minut. Podawaj z dowolnymi, ulubionymi dodatkami.