Od teraz tylko tak robię muffinki – przygotujesz je w 10 min – smak nie do opisania

Dwukolorowe babeczki z niespodzianką w środku. Spróbuj tego bardzo prostego i szybkiego deseru o doskonałym smaku.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 7 gramów torebki z cukrem waniliowym
  • szczypta soli
  • szklanka cukru 150 g
  • pół szklanki 100 ml oleju
  • szklanka mleka 200 ml
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • Dwie łyżki gorącego kakao
  • 1 torebka proszku do pieczenia 8 g
  • biała czekolada
  • Dekoracja – Roztopiona biała czekolada

Przygotowanie:

Wymieszaj jajka z obydwoma cukrami i szczyptą soli.

Mieszaj trzepaczką. Dodaj mleko i olej – dobrze wymieszaj.

Do mieszanki dodajemy również przesianą mąkę wraz z kakao i proszkiem do pieczenia.

Wymieszaj jedno ciasto.

Papierowe koszyki wkładamy do formy na muffinki.

Ciasto układamy w koszyczkach do 1/2 objętości.

Zachowaj tabliczkę czekolady i przykryj ciasto resztą. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec w 180 stopniach przez około 35 minut.

Podawać udekorowane rozpuszczoną białą czekoladą. Życzymy dobrego smaku! 🙂

error: Treść zabezpieczona !!